De geschiedenis: Corsa A

In september 1982 werd het eindelijk gepresenteerd: de nieuwe OPEL Corsa A. Al op het eerste gezicht krijgt de Corsa A, geproduceerd in Spanje (Saragossa), veel aandacht. Met zijn compacte body, de overtuigende proporties en de opvallende spatbord-vergrotingen was de Corsa een echte blikvanger. Opvallend was ook de royale ruimte in het interieur en de gemakkelijke toegang tot de achterbank, een voordeel voor de concurrenten!

 

De Opel Corsa A werd geleverd met nieuw ontwikkelde, zuinige en onderhoudsarme motoren en met een voorbeeldige aerodynamica. De cw-waarde voor de basisversies in de uitrustingspakketten Standard, Luxe en Berlina was dus slechts 0,36.

Er werd veel aandacht besteed aan passieve beveiliging. De Opel Corsa A had een van de veiligste compacte carrosserieën met vormstabiele passagiersruimte en vooraf gedefinieerde vervormingszones aan de voor- en achterkant. De stoelen en de gordels werden ook geoptimaliseerd. Voor het eerst verhinderden ondersteunende hellingen in de voorstoelen en op het stoelframe bevestigde gordelsloten het duikeffect van de inzittenden bij frontale botsingen.

In 1988 kreeg de corsa een facelift en werd de GSi geïntroduceerd met 74kW-brandstofinjectiemotor,. De GSi had een exclusieve uitrusting met sportstoelen, toerentellers en hulpinstrumenten, sportvelgen en bredere banden.

Al in 1986 werd de miljoenste Corsa gebouwd, 1989 al de twee miljoenste Eind 1990 krijgt de corsa de volgende facelift en op 1 oktober 1992 kwam de 3 miljoenste Corsa van de productielijn in Zaragoza.

Maak jouw eigen website met JouwWeb